Vastgoedfonds Bever lijdt verlies

Vastgoedbedrijf NV Bever Holding heeft in het eerste halfjaar van 2008 een fors hoger nettoverlies geleden dan een jaar eerder. Het verlies kwam vooral door hogere financieringslasten. Transacties waren er niet. Dat maakt het beursgenoteerde bedrijf gisteren bekend. Het nettoverlies kwam uit op euro 990.000. In de eerste helft van 2007 bedroeg het verlies nog 280.000 euro. De opbrengsten uit vastgoed bleven beperkt tot euro 6.000. Bever wijst erop dat de kredietcrisis die de financiële markten afgelopen tijd heeft geraakt, ook ”niet zonder gevolgen” is voor de vastgoedmarkt, vanwege de hoge rente op financieringen. Het bedrijf ontwikkelt op dit moment het project Esplanade in Noordwijk aan Zee, een appartementencomplex waarmee een investering van zo`n 14 miljoen euro gemoeid is.