Russische minister Lavrov is een opportunist

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, slaat de spijker op de kop: het is niet aan de Georgische autoriteiten, maar aan de Abchazische en Zuid-Ossetische burgers om over hun toekomstige status te beslissen (NRC Handelsblad, 14 augustus). De via referenda bepaalde `volkswil` moet prevaleren boven eens getrokken grenzen en het behoud van territoriale integriteit.

Prima. Maar dan zouden de Russen zich ook moeten conformeren aan de referendumuitslag in Kosovo. En verder geldt dit Lavrov-argument natuurlijk ook voor Tsjetsjenië, dat niets meer te maken wilde hebben met de koloniale Russen. Maar met Kosovo heeft Rusland het zeer moeilijk en Tsjetsjenië is vernietigd. Lavrov (Rusland) geeft niets om referenda en is een inconsistente opportunist.

    • R.J. Smits Teteringen