Radio Voorkeur

Zomerspijkers. Gesprekken met bekende Nederlandse vrouwen over hun muziekvoorkeuren. Vandaag met schrijfster Manon Uphoff. Radio 2, 12.05-14.00u.

ZomerZaterdagMatinee: Rondom Sibelius. Terugblik op het afgelopen matineeseizoen, waarin de Finse componist Jean Sibelius centraal stond. De symfonieën van Sibelius (te horen zijn de tweede en de derde) worden in de tijd geplaatst, met aandacht voor Sibelius’ vroege inspirators Wagner en Tsjaikovski en zijn latere grote idool Beethoven. Ook van deze drie componisten is muziek te horen. Radio 4, 13.02-17.00u.

Binnenland 1. Laatste aflevering van dit absurdistische programma rond fictieve nieuwsitems. Normaal in de ochtend, maar wegens de Olympische Spelen nu in de avond. Radio 1, 18.32-19.00u.

Zaterdag van Zes: Frank Zappa. Zappa nam ooit een album op met muziek van een Italiaanse barokcomponist, Francesco Zappa. Een voorvader? Zappa’s familie was in ieder geval afkomstig van Sicilië. Angelo van Schaik reisde naar het eiland om het uit te zoeken. Radio 6, 21.02-0.00u.