Kamerperikelen in Delft

Mevrouw Rienmeijer, medewerkster van DUWO (de studentenwoningcorporatie Delft) beweert dat er wel kamers zijn, maar dat studenten te verwend zijn om een simpel kamertje aan te nemen (NRC Handelsblad, 12 augustus). In de praktijk echter worden er instemmingsavonden georganiseerd waar meerdere gegadigden voor de kamer komen en er aan het einde van de avond iemand wordt uitgekozen die de kamer krijgt.

Er is dus een kans dat je de kamer níét krijgt en die kans wordt wel erg groot als er twintig mensen of meer op af komen. Ik kan mevrouw Rienmeijer verzekeren dat dit vaak, zo niet altijd gebeurt en dat het ook geldt voor een kamer van acht m2, met één douche voor zes studenten, zonder wasmachine.

Mocht ik mij vergissen, en met mij al mijn vrienden in Delft en alle andere aankomende studenten die ik heb ontmoet op de talloze instemmingen die ik tot nu toe heb gedaan, dan hoop ik dat ze even een mailtje stuurt om mij een kamer aan te bieden.

    • Aankomend Werktuigbouwstudent aan de Tu Delft
    • Kevin Salz