Zomeren in Nederland

Vakantie houden in Nederland betekent dat je stortregens en windstoten zult moeten trotseren. De pret is er niet minder om, zo blijkt uit jullie eigen berichten.

De Heerlijckheid van Putten

In de eerste week van de vakantie zijn we gaan logeren in Putten. We logeerden bij mijn oudoom en oudtante. Dat klinkt heel oud maar dat zijn ze niet. We zeggen gewoon Piet en Annelies.

Ze wonen in een huis in het bos, heel leuk. We sliepen boven, samen op een hele grote kamer. We gingen allemaal leuke dingen doen, zoals op een avond met de boswachter mee in het bos op zoek naar sporen van dieren. We zagen toen ook everzwijnen, een haas en een klein reetje en waren pas om 23.00 uur thuis. We zijn ook naar het zwembad geweest. We gingen buiten zwemmen ook al regende het, daar gaven we niks om. We gingen ook naar een soort speeltuin waar je kon klimmen en overzwaaien met touwen. We mochten elke dag kiezen wat we aten en tussen de middag aten we bitterballen. Daarom noemen we het De Heerlijckheid van Putten. Volgend jaar gaan we zeker weer logeren!

Vakantienieuws van Jord Feijtel en Anouck Pilon, allebei 10 jaar, uit Wemeldinge.

Schelpenkennis

Ik ben Jonah. Ik heb een zandweg en een heel diepe kuil gemaakt, zo diep dat er water was heel ver van de zee. Ik heb heel goed naar het zand gekeken en toen had ik gezien wat er allemaal in het zand zat. Toen zag ik dat er heel kleine stukjes steen en stukjes schelp in zitten en heel kleine stukjes van huisjes van zeeslakken. Wat ik ontdekt heb is hoe het komt dat een zandkorrel zo klein is. De golven knallen op de zandkorrel en het schuurt en dan ga ik nu vertellen dat ik weet hoe de kleine stukjes schelpjes altijd achter in het strand liggen en de hele schelpen vooraan. De kleine stukjes schelp die waaien makkelijk weg en de grote schelpen waaien heel moeilijk!

Strandnieuws van Jonah Hoffman, 7 jaar, uit Krommenie

Spaghettinieuws

We waren in Friesland op vakantie en onze neefjes kwamen logeren. In de avond aten we spaghetti met onze handen! Het was superlekker en de paarden in de wei naast ons waren héél verbaasd.

Vakantiemaaltijd van Maxelante, Bibi en Julika Bussemaker, 9, 7 en 5 jaar, uit Hilversum en Minne en Julius Bussemaker, 7 en 3 jaar, uit Wormer.