Worstelaar gooit medaille weg en (alweer) slecht weer

Worstelaar Ara Abrahamian heeft gisteren zijn bronzen medaille weggegooid die hij had gewonnen bij het Grieks-Romeins worstelen. De Zweed was ontevreden over de arbitrage bij zijn halve-finalepartij. Hij verloor van de Italiaan Andrea Minguzzi die uiteindelijk het goud zou winnen. „Deze medaille kan me niks schelen, ik wilde goud”, zei Adrahamian boos. Hij moest na de halve finale in bedwang worden gehouden door zijn teamgenoten toen een ruzie ontstond met de jury. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft laten weten dat Adrahamian verhoord zal worden naar aanleiding van zijn gedrag.

De olympische roei-, kano- en zeilwedstrijden zijn gisteren afgelast. De organisatie in Qingdao moest de zeilboten in de haven houden wegens windstilte en slecht zicht. De start is tot nader order uitgesteld. De olympische kano- en roeiwedstrijden werden afgelast wegens onweer. De wedstrijden zijn verplaatst naar vandaag.

De Nederlandse honkballers hebben gistermiddag met 7-0 verloren van de VS. Het duel kwam in de negende inning voor de tweede keer stil te liggen wegens de regen. Omdat het oponthoud meer dan 90 minuten duurde, werd de wedstrijd gestaakt. Dat kreeg bondscoach Robert Eenhoon pas te horen tijdens de onderbreking, terwijl daarvóór drie honken bezet stonden. Hij tekende protest aan; dat werd afgewezen.

Lange-afstandzwemmers Maarten van der Weijden en Edith van Dijk zijn gisteren met flinke vertraging vanuit het trainingskamp in Hongkong in het olympisch dorp in Peking aangekomen. Het vliegtuig met de twee openwater-zwemmers kon vanwege het noodweer niet in de Chinese hoofdstad landen. Er moest een tussenlanding in een andere plaats worden gemaakt. Na twee uur wachten vlogen Van der Weijden en Van Dijk daarna alsnog naar hun eindbestemming. De Nederlanders komen volgende week in actie op de tien kilometer, die voor het eerst olympisch is.

Emiel Boersma en Bram Ronnes zijn gisteren uitgeschakeld in het olympisch beachvolleybaltoernooi. Eerder op de dag zorgden ze nog voor een stunt door in de laatste groepswedstrijd te winnen van het Duitse duo Julius Brink/Christoph Dieckmann en plaatsten ze zich zo voor de herkansingen. Daarin was het Duitse koppel David Klemperer/Eric Koreng met 2-0 te sterk. Het andere Nederlandse koppel Reinder Nummerdor en Richard Schuil plaatste zich eerder wel al voor de achtste finales. Daarin treffen de mannen morgen het Australische koppel Andrew Schacht/ Joshua Slack, zo bepaalde de loting gisteren.

De Nederlandse tafeltennissters zijn gisteren uitgeschakeld in het olympische landentoernooi. Singapore, de nummer twee van de plaatsingslijst was met 3-0 te sterk. Daardoor eindigde Nederland in groep B op de derde plaats.

De Britse zwemster Rebecca Adlington heeft gisteren het Europees record op de 800 meter vrij verbeterd. De olympisch kampioene op de 400 meter vrij realiseerde in de series een tijd van 8.18,06. Het oude record (8.18,80) was in handen van de Française Laure Manaudou. Het record van Adlington was het twintigste Europees record tijdens deze Spelen.

Zwemmer Robert Lijesen heeft zich gisteren niet geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrij. In een tijd van 22,51 werd hij 32ste in een veld van 104 deelnemers.

De Nederlandse softbalsters hebben gisteren ook het derde duel verloren. Tegenstander Japan, in 2004 goed voor brons, won met 3-0. Eerder verloor Nederland al van Canada en China.

De Nederlandse springpaarden zijn gisteren allemaal door de veterinaire keuring gekomen. De ruiters Gerco Schröder, Vincent Voorn, Angelique Hoorn en Marc Houtzager starten vanmiddag voor de eerste keer in Hongkong. De formatie van bondscoach Rob Ehrens is zowel Europees- als wereldkampioen. De toppers Jeroen Dubbeldam en Albert Zoer ontbreken echter.

Marleen Veldhuis zwom vannacht de finale van de honderd meter vrije slag. Kijk op nrcnext.nl/spelen of zij een medaille heeft gewonnen.