Uitverkocht Lowlands verkoopt alsnog 500 toegangskaarten

BIDDINGHUIZEN. Popfestival Lowlands, dat vandaag begint, is al maandenlang uitverkocht, maar deed gisteren alsnog vijfhonderd kaarten in de verkoop. Het is voor het eerst dat organisator Mojo Concerts op deze wijze de zwarte handel wil tegengaan, aldus een woordvoerder. In voorgaande edities zijn vaker bezoekers geweigerd omdat ze tegen vaak hoge prijzen valse toegangskaarten bleken te hebben gekocht. Omdat er volgens Mojo geen efficiënte wetgeving tegen zwarte handel bestaat, is tot deze ludieke maatregel besloten. ”Het moet een afschrikwekkend effect hebben”, aldus een woordvoerder. ”We weten nu nog niet hoeveel van de aanvankelijk verkochte kaarten in handen zijn van zwarthandelaren.” In totaal biedt het driedaagse evenement in de polder bij Biddinghuizen onderdak aan 55.000 festivalgangers.