...tekeningen om op te hangen in mijn tent

Naam: Roebie Starink (29)Woonplaats: RotterdamIs: Kunstenares en djAantal keer Lowlands: Drie

Wat neem je mee?

„Tekeningen, om een galerietje te beginnen in mijn tent.”

Hoe kwam je op dat idee?

„In juli was ik op het Melt! festival in Duitsland. Ik had net daarvoor een poster gekocht en liep er alsmaar mee rond te zeulen. Een vriendin en ik waren de tent aan het opzetten, toen we bedachten dat het leuk zou zijn de poster in de tent op te hangen. Werd de tent ook gezelliger van. Naar Lowlands neem ik mijn eigen werk mee, vooral schetsen van mensen op A4-formaat. Die stop ik in plastic hoezen zodat ze niet beschadigen. Vrienden mogen ook in mijn 3-persoons koepeltent exposeren. En natuurlijk hopen we iets te verkopen. Om de tekeningen op te hangen, neem ik een touw mee en knijpers. Hoe ik dat precies ga doen, moet ik ter plekke uitvinden. Het is nogal een spontane actie, deze zeer tijdelijke galerie.”

Hoe krijg je mensen in je tent?

„Ik denk dat ik een bord maak met ‘galerie’ of ‘museum’ erop. Die zet ik alleen neer als ik er ben, of iemand van m’n groep. Ik hoef niet continu vreemde mensen in mijn tent.” (ML)

Met bijdragen van Nicole Carlier, Elise Fikse en Marleen Luijt