Snap Judgements

Snap Judgements Amsterdam De Nigeriaanse curator Okwui Enwezor nodigde voor de tentoonstelling Snap Judgments 35 Afrikaanse fotografen uit om een ander beeld van Afrika te laten zien dan het gebruikelijke Afro -pessimisme van de westerse media. Snap Judgments slaagt daar wonderwel in. Als je de foto’s van b.v. Nontsikelelo Veleko (Zuid-Afrika) of Andrew Dosunmu (Nigeria) mag geloven, is Afrika een werelddeel vol hippe vogels. Trots en modebewust poseren de jonge Zuid- Afrikanen voor Veleko’s lens. T/m 30 sept Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dag 10-18u. Inl: www.stedelijk.nl

Amsterdam

De Nigeriaanse curator Okwui Enwezor nodigde voor de tentoonstelling Snap Judgments 35 Afrikaanse fotografen uit om een ander beeld van Afrika te laten zien dan het gebruikelijke Afro-pessimisme van de westerse media. Snap Judgments slaagt daar wonderwel in. Als je de foto’s van b.v. Nontsikelelo Veleko (Zuid-Afrika) of Andrew Dosunmu (Nigeria) mag geloven, is Afrika een werelddeel vol hippe vogels. Trots en modebewust poseren de jonge Zuid-Afrikanen voor Veleko’s lens.

T/m 30 sept Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dag 10-18u. Inl: www.stedelijk.nl