Selectie Kinderen

Amsterdam

Het kinderprogramma van het jaarlijkse klassieke muziek(grachten)festival begint om 13u30 eb 15u30 met een Griezelspeurtocht voorafgaand aan de voorstelling De Kleine Dracula om 14u (en 16u) in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Het (kinder) festival duurt tot en met zondag 24 augustus. Inl www.grachtenfestival.nl

Oostkapelle

Op maandag 18 en 25 augustus organiseert Terra Maris een activiteit waarbij het leven onder water wordt bekeken. Kinderen gaan met schepnetjes, loups en zoekkaarten de museumtuin in om beestjes uit de vijver te vissen. Via de zoekkaart wordt bepaald welke diertjes er zijn opgevist. Op 17 aug (9-10u30 & do 21 aug (11-13u) is de activiteit Korren en zeeschuimen, waarbij op het strand met een sleepnet beestjes worden opgevist. Terra Maris, deelname €4 incl entree. Aanmelden 0118-582620.

Zeist

De akoestische Peuter- en Kleuterliedjesband treedt op in het Slottuintheater. Woensdag 20 augustus kan iedereen meezingen met bekende liedjes. Vanaf 14u30 in het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist. De drie muzikanten spelen liedjes die bijna alle kinderen wel kennen. Van Roodkapje en Dikkertje Dap tot een Grote banaan uit Afrika. De band bestaat uit Joop van Dijk (piano en accordeon), Marianne van Houten (zang en ukelele) en John van Santen (slagwerk en mondharmonica).

Het theater is bereikbaar via de witte brug achter het slot. Entree gratis. Bij twijfel over het weer check de infolijn: 030-6910465 of raadpleeg www.slottuintheater.nl.

Amsterdam Slotervaart

Op Zaterdag 16 augustus van 12-16u wordt er op het grasveld van het August Allebéplein een Indianendag georganiseerd door GroenGras. Er komt een heus Indianendorp met echte Tipi’s. De kinderen mogen natuurlijk als indiaan verkleed komen en worden geschminkt. In het dorp op het grasveld kunnen de kinderen; een verhalenstok, sieraden, totempalen, verentooien en speelgoed van natuurlijk materialen maken. Maar ook pony rijden, het huidenspel en indianenvoetbal spelen of boogschieten. Opperhoofd Waterbuffel vertelt spannende verhalen.

Lelystad

Kinderen van 8 t/m 16 jaar hebben deze zomer de kans om de droom om zelf een vliegtuig te verwezenlijken! Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad biedt al deze kinderen mogelijkheid om tijdens een kindervliegles zelf een vliegtuig te besturen, uiteraard onder leiding van een ervaren piloot. Vaders en moeders mogen ook mee. De kinderen die voor een proefvliegles inschrijven, krijgen ’s morgens theorieles waarna ze om de beurt gaan vliegen. De vluchten worden uitgevoerd in een 2-persoons Cessna 150. Als ouders e.d. mee willen vliegen, wordt het de vierpersoons Cessna 172.

Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. 10-17u. Inl 0320-289858 en www.aviodrome.nl

Eindhoven

In het Van Abbemuseum is voor de tweede maal deel te nemen aan de zomertoer. Bij binnenkomst ontvangen de jeugdige bezoekers een kleurig boekje met een doe-het-zelf toer door het museum, en beleven zij de geschiedenis van 1900 tot nu aan de hand van 20 topwerken uit de moderne en hedendaagse kunst, van Picasso tot Körmeling. De toer eindigt in het Museumcafé met consumpties.

T/m zo 31 aug di-zo 11-17u. Do 11-21u. Kinderzomertoer Deelname t/m 11 jr €3 incl Fristi/chocomel & muffin, kleurplaat en -potloden, en een verrassing! Inl 040 238 1000. www.vanabbemuseum.nl/zomertoer. Bilderdijklaan 10, Eindhoven.