RBS raakt delen ABN niet kwijt door onrust op financiële markten

Londen. De onrust op de internationale financiële markten zorgt ervoor dat Royal Bank of Scotland (RBS) enkele onderdelen van ABN Amro niet kan verkopen. Het gaat om de zakenbankactiviteiten van ABN Amro in Australië en Nieuw-Zeeland. RBS wilde de twee onderdelen verkopen aan de Commonwealth Bank of Australia, de grootste bank van het land gemeten naar beurswaarde. De Australische bank moest echter afzien van de aankoop omdat ze in het huidige financiële klimaat geen extra risico`s wilde lopen. In een verklaring zei de Australische instelling dat ze gezien de huidige economische ontwikkelingen, de onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de risico`s die zijn verbonden aan het integreren van nieuwe activiteiten, toch maar afziet van de overname. RBS kreeg de twee onderdelen van ABN Amro in handen na de overname van de Nederlandse bank vorig jaar.