Radio Voorkeur

Kunststof. Petra Possel praat met componist Fant de Kanter. Zondagavond beleeft zijn nieuwe werk Solace, Solitude zijn wereldpremière in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij schreef het speciaal voor de Amsterdam Sinfonietta. De leidraad van Fant de Kanter: de gong van de ziel moet trillen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Ek-stra Weekend. Aftrap voor een weekend Lowlands op 3FM. Met interviews, akoestische optredens en veel liveconcerten vanaf de podia. Radio 3FM, 19.06-1.02u.

Desmet live. Herhaling van drie interviews van Theodore Holman vanuit café Desmet in Amsterdam. Eerst met publicist Onno Blom, die in 2007 de correspondentie uit de jaren tachtig tussen Gerrit Komrij en Jeroen Brouwers uitgaf. Dan met journalist Jannetje Koelewijn over haar boek De alledaagse dood. Gesprekken over het einde van het leven. En met Thomas Verbogt over zijn autobiografische verhalenbundel over popmuziek My Generation. Radio 5, 18.05-20.00u.

Radio Olympia. Live vanuit Peking. Wedstrijdverslagen, interviews en muziek. Regelmatig onderbroken door het nieuws. Radio 1, vanaf 3.04 doorlopend tot zaterdag 18.30u.