Overige films

The Negotiator (F. Gary Gray, 1998, VS). Samuel L. Jackson is heerlijk als onderhandelaar bij gijzelingen, die er door corrupte collega’s ingeluisd wordt. Hij gijzelt dienders van ‘Internal Affairs’ om de waarheid boven tafel te krijgen. Verder nogal clichématige politiefilm. RTL 4, 20.30-23.10u.

The Final Cut (Omar Naim, 2004, Canada/Duitsland). Robin Williams zet in dit sciencefictiondrama intrigerende zonderling neer: een workaholic die de op een chip vastgelegde herinneringen van overledenen hermonteert ten behoeve van de nabestaanden. Net 5, 20.30-22.20u.

The Cell (Tarsem Singh, 2000, VS/Duitsland). Curieuze eerste speelfilm van onder de naam Tarsem bekende kunstenaar combineert een thriller in de trant van The Silence of the Lambs met een psychedelische vormgeving in de traditie van Dalí, maar op de maat van MTV. Therapeute Jennifer Lopez sluit haar hersenen aan op die van een psychopaat, in wie monsters, jeugdtrauma’s en een klein bang jongetje met elkaar in conflict zijn. Net 5, 22.20-0.45u.

Diabolique (Jeremiah S. Chechik, 1996, VS). Overbodige remake van thrillerklassieker Les diaboliques (Henri-Geroge Clouzot, 1954). Labiele kostschoollerares Isabelle Adjani vermoordt, met hulp van vriendin Sharon Stone, haar onuitstaanbare echtgenoot, om te ontdekken dat de man blijft rondspoken. Subtiel noch geloofwaardig. BBC 1, 0.20-2.05u.

Lü cao di / Mongolian Ping Pong (Ning Hao, 2005, China). Het Mongoolse landschap is oogstrelend decor voor vertelling over 10-jarig jochie dat een pingpongballetje vindt, hét symbool van China, de grote stad, vooruitgang en alles wat er op de steppen ontbreekt. Niet al te vreemd exotisme en een milde politieke boodschap. Ned.2, 0.25-2.10u.