Ontwerper Irausquin overleden

Percy Irausquin op de Amsterdamse modeweek 2007-2008. Foto’s WFA WFA

Modeontwerper Percy Irausquin (39) is gisteren dood aangetroffen in de badkamer van zijn huis in het centrum van Amsterdam. Hoe de ontwerper van Arubaanse herkomst is omgekomen, is nog onduidelijk. Een woordvoerster van de ontwerper spreekt van een ongeluk. De politie heeft geen aanwijzingen die wijzen op een misdrijf, maar laat sectie op het lichaam verrichten om te weten wat er is gebeurd.

Irausquin studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij opviel door zijn eigen denkkracht. „De trend was grunge, ik wilde sprookjes, felle kleuren, ruches”, zei hij in een interview. Irausquin maakte naam met zwierige, sexy cocktailjurken in felle kleuren: „Ik houd van borsten, heupen en billen”. Hij ontwierp bijvoorbeeld de trouwjurk voor actrice Katja Schuurman.

Irausquin won in 2001 de Frans Molenaar Prijs en werd beschouwd als een van de meest getalenteerde jonge ontwerpers in Nederland. Onder zijn eigen naam maakte hij zowel een couturecollectie als een betaalbare prêt-à-porterlijn.