Niet storen

Lifelock houdt de deur dicht.
Lifelock houdt de deur dicht.

Laatste verdediging tegen ongewenste bezoekers in het hotel is de deurketting. Maar die weerhoudt niemand om binnen te gluren. In Engeland vond men een simpele en effectieve oplossing om waar en wanneer dat gewenst is een deur vanaf de binnenkant af te sluiten. Dit handige hebbedingetje heet ‘LifeLock’ (37,50 euro).

Het op een ijzeren lineaal lijkende deel van dit apparaat grijpt zich vast tussen de deur en de sponning. Het andere, hieraan verbonden deel van de LifeLock houdt de deur hermetisch dicht. Met een simpele druk is het draagbare, universele deurslot weer buiten werking te stellen. Daarmee geeft de LifeLock de reiziger een extra gevoel van veiligheid in de hotelkamer.

Het apparaatje dat voorzien is van een lampje en een digitale klok is ook thuis te gebruiken. Inbrekers of ook boze ex’en met een voordeursleutel komen zo voor een verrassing te staan. Op de bij buitensportwinkels verkochte LifeLock wordt een jaar garantie gegeven. Dat geldt niet voor de batterij. De knoopcel van het testexemplaar gaf het na twee weken op.

Ruud van Marion

Meer informatie en een testfilmpje op nrc.nl/economie

    • Ruud van Marion