Mooi weekend

De wisselvalligheid is tijdelijk uit de lucht. Komend weekeinde blijft het vrijwel overal droog en wordt het met veel zon aangenaam warm. Vanaf maandag zijn de buien al weer terug. Met een aantrekkende zuidwester koelt het dan ook weer een paar graden af.

Het is tijdelijk even rustig in de atmosfeer. Afgelopen nacht was het daardoor onder een heldere hemel fris. Op de voormalige luchtmachtbasis Twenthe, de koudste plek, kwam de temperatuur op anderhalve meter boven de grond uit op 6,1 graad. Vlak bij de grond werd het zelfs nog twee graden koeler. Komende nacht is het opnieuw helder op de meeste plaatsen en bij weinig wind daalt de temperatuur landinwaarts naar 5 tot 7 graden. Vlak bij zee wordt het minder koud. Ook gaan er vannacht weer mistbanken ontstaan die morgenochtend snel zullen oplossen.

De zon schijnt dit weekeinde uitbundig. Er komen stapelwolken voor en vooral zondag wat hogere wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog. De temperatuur zit in de lift. Wordt het zaterdag 20 graden op de Wadden tot 23 in Brabant en Limburg, zondag komt daar nog een graadje bij. Waaien doet het zaterdag nauwelijks, zondag trekt de wind uit zuid tot zuidwest wat aan.

Na het weekeinde komt de weersverandering. Maandag trekt de zuidwestenwind verder aan. De bewolking neemt toe en in de loop van de dag gaan er enkele stevige buien vallen, mogelijk met onweer. De rest van de week houdt de wisselvalligheid aan. Tussen de buien door laat de zon zich zien en het wordt een graad of 20.