McEnroe ‘op dreef’

De voormalige toptennisser John McEnroe is gisteren in Newport weer ouderwets tekeer gegaan.

De 49-jarige Amerikaan ontstak in een partij in de ‘Oldies Tour’ tegen zijn landgenoot Malivai Washington in woede over een beslissing van scheidsrechter Ray Brodeur. De voormalige nummer één van de wereld schold Brodeur de huid vol en maakte daarna obscene gebaren richting van het publiek. De scheidsrechter besloot McEnroe vervolgens van de baan te sturen en de partij te beëindigen.

„De arbiters zijn het gewend om door John te worden beledigd en sluiten zich daar vaak voor af, maar nu overtrad hij alle grenzen”, aldus hoofdscheidsrechter Jon Venison.

Ook Washington was niet te spreken over het gedrag van zijn illustere landgenoot. „Natuurlijk hoef je het niet met een beslissing eens te zijn, maar je kunt niet de scheids en de fans beledigen”, zei Washington. McEnroe wilde niet reageren op zijn actie.(ANP)