Lowlands: digitale kaart Heatmap VPRO, festivalblog nrc.next

Rotterdam. Bezoekers van popfestival Lowlands, dat vanaf vandaag tot en met zondag plaatsvindt in Biddinghuizen, kunnen gezamenlijk een interactieve kaart maken met de leukste plekken op het festivalterrein. De VPRO heeft daartoe een mobiele applicatie ontwikkeld getiteld Heatmap. Bezoekers met een iPhone of andere internettelefoon kunnen op een digitale kaart aangeven of een festivallocatie `hot or not` is. Ook kunnen zijn commentaar geven. Het programmaboekje is ook mobiel te raadplegen. Voor thuisblijvers brengen VPRO`s 3voor12 en 3FM het festival drie dagen live op radio en tv, inclusief reportages en interviews.

nrc.next, mediapartner van Lowlands, is onder meer actief met een festivalblog. Redacteuren van de krant bloggen over optredens en randverschijnselen tijdens het festival. Verder verschijnen iedere dag fotoseries en recensies op de site. Daar is ook de programmakrant (in pdf) te downloaden die nrc.next op 24 juli publiceerde. Eric Corton maakt een speciale Lowlandsaflevering van zijn muziekrubriek nrc rocks op nrc.tv.