Keane

Keane In 2 bioscopen William Keane is op zoek naar zijn dochtertje. Zij is ontvoerd, zes jaar oud. En dat is zijn schuld, of tenminste: ze is ontvoerd toen hij met haar in een busstation was. Dat is al een jaar geleden als de film van Lodge Kerrigan begint. Een uur en drie kwartier volgen we Keane in al zijn radeloze en vruchteloze pogingen haar te vinden. Hij jaagt ons soms de stuipen op het lijf met zijn uitbarstingen. Maar vaker grijpt de film ons bij de keel door zijn ontroerende kracht. Met: Damien Lewis, Amy Ryan, Abigail Breslin. In: Filmmuseum, Amsterdam; Filmhuis, Den Haag. Damian Lewis as William Keane in “Keane” (c 2004 Populist Pictures)

In 2 bioscopen

William Keane is op zoek naar zijn dochtertje. Zij is ontvoerd, zes jaar oud. En dat is zijn schuld, of tenminste: ze is ontvoerd toen hij met haar in een busstation was. Dat is al een jaar geleden als de film van Lodge Kerrigan begint. Een uur en drie kwartier volgen we Keane in al zijn radeloze en vruchteloze pogingen haar te vinden. Hij jaagt ons soms de stuipen op het lijf met zijn uitbarstingen. Maar vaker grijpt de film ons bij de keel door zijn ontroerende kracht.

Met: Damien Lewis, Amy Ryan, Abigail Breslin. In: Filmmuseum, Amsterdam; Filmhuis, Den Haag.