Je borstkast is de baskast

Een audio-aura van Orbitsound

Het is een wonderlijke uitvinding, deze draagbare luidspreker van Orbitsound. Je hangt het ding om je nek en sluit er een mp3-speler op aan. Vervolgens projecteert de Orbitsound T3 een geluidsbeeld rond het hoofd van de drager, als een persoonlijk audio-aura in stereo. Dat klinkt beter dan een hoofdtelefoon, volgens het persbericht, „want een headset biedt niets anders dan twee gescheiden mono-signalen die in je oren geramd worden”.

Voor de laagweergave geeft de Orbitsound T3 trillingen door aan je de borstkast, die als een resonerende baskast wordt gebruikt. Je kunt de speaker (149 dollar) op een plat oppervlak gebruiken, zoals een tafel. De T3 weegt 130 gram en zou op één batterijlading 10 uur meegaan. Een reviewexemplaar is aangevraagd, want dit smeekt natuurlijk om een praktijktest.

Marc Hijink

Meer informatie over de Orbitsound op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink