Italië

Italië Rome Tot en met 14 september wordt de 15de editie van het vierjaarlijkse contemporaine kunstfestival Quadriennale d’Arte di Roma gehouden in het Palazzo delle Esposizioni. Het 19de eeuwse museum is vorig jaar heropend na een omvangrijke restauratie waarbij het van binnen grondig is gemoderniseerd. Alle kunstvormen zijn in het museum vertegenwoordigd: videokunst, schilderkunst, fotografie, sculpturen en installaties. Tegelijkertijd is er een retrospectief, gewijd aan de vorige jaar overleden beeldhouwer Luciano Fabro. Fabro werkte in de stijl van de Arte Povera, de Italiaanse variant op het anti- formalisme uit de jaren zestig van de vorige eeuw. T/m 14 sept Palazzo delle Esposizioni. Rome. Inl www.palazzoesposizioni. it en 0039 39967500 Stand della Associazione Calligrafica Italiana al Festival della Letteratura di Mantova 2007. Bragaja, Arturo

Rome

Tot en met 14 september wordt de 15de editie van het vierjaarlijkse contemporaine kunstfestival Quadriennale d’Arte di Roma gehouden in het Palazzo delle Esposizioni. Het 19de eeuwse museum is vorig jaar heropend na een omvangrijke restauratie waarbij het van binnen grondig is gemoderniseerd. Alle kunstvormen zijn in het museum vertegenwoordigd: videokunst, schilderkunst, fotografie, sculpturen en installaties. Tegelijkertijd is er een retrospectief, gewijd aan de vorige jaar overleden beeldhouwer Luciano Fabro. Fabro werkte in de stijl van de Arte Povera, de Italiaanse variant op het anti-formalisme uit de jaren zestig van de vorige eeuw.

T/m 14 sept Palazzo delle Esposizioni. Rome. Inl www.palazzoesposizioni.it en 0039 39967500

Mantova

In de maand september staat de binnenstad van Mantova in de provincie Mantua in het teken van het Festivaletteratura. Van 5 tot en met 9 september lezen schrijvers uit binnen- en buitenland op diverse locaties voor uit eigen werk. Het uitgebreide festivalprogramma staat op de website. Inl www.festivaletteratura.it

En verder

In de badplaats Cervia in de regio Emilia-Romagna zijn nog tot en met eind augustus de mooiste zandsculpturen te zien. Deze Sculture di Sabbia met als thema de Olympische gedachte zijn vorige week vervaardigd door tien teams van kunstenaars uit heel Europa Inl www.sportur.com. Van 1 tot en met 25 september wordt in Milaan en Turijn (en omliggende plaatsen) tegelijkertijd het Festival della Musica gehouden, met ruim tweehonderd opvoeringen waarvan een deel gratis te bezoeken is. Inl www.mitosettembremusica.it Op sommige boerderijen in Italië kan worden overnacht of zijn er speciale toeristische activiteiten als paardrijden en zwemmen. Inl www.agriturismo.com