Groot-Brittannië

DEZE FOTO NIET MEER GEBRUIKEN OP VERZOEK VAN DE FOTOGRAAF Groot-Brittannië Londen Out of the Dust - Life In Afghanistan geeft op verfrissend eerlijke wijze het dagelijkse leven weer in Afghanistan, maar dan zonder de militairen. In 2007 legde Hans Stakelbeek in opdracht van de minister van Buitenlandse Zaken de reconstructie van het gebroken land vast. In afgelegen gebieden streefde men naar vrede en stabiliteit. Maar Stakelbeek verdiepte zich steeds meer in de persoonlijke verhalen. Out of the Dust is een gevoelige beschrijving van het doorzettingsvermogen van de mensen die overleven moesten maar die ook het dagelijkse leven op moesten pakken, zoals huizen bouwen, naar school gaan. De foto’s hebben een persoonlijke commentaar van Stakelbeek. Het lachende meisje met verbrand gezicht is zijn favoriete beeld. T/m 31 aug in de PM Gallery & Pitzhanger Manor, Walpole Park, Mattock Lane, Ealing, Londen, W5, di t/m vr en zo 13-17u, za 11- 17u, 30 aug 14u is er een speciale expositietour met de fotograaf, www.ealing.gov.uk / pmgallery - andhouse, 004420 8567 1227

Londen

Out of the Dust - Life In Afghanistan geeft op verfrissend eerlijke wijze het dagelijkse leven weer in Afghanistan, maar dan zonder de militairen. In 2007 legde Hans Stakelbeek in opdracht van de minister van Buitenlandse Zaken de reconstructie van het gebroken land vast. In afgelegen gebieden streefde men naar vrede en stabiliteit. Maar Stakelbeek verdiepte zich steeds meer in de persoonlijke verhalen. Out of the Dust is een gevoelige beschrijving van het doorzettingsvermogen van de mensen die overleven moesten maar die ook het dagelijkse leven op moesten pakken, zoals huizen bouwen, naar school gaan. De foto’s hebben een persoonlijke commentaar van Stakelbeek. Het lachende meisje met verbrand gezicht is zijn favoriete beeld.

T/m 31 aug in de PM Gallery & Pitzhanger Manor, Walpole Park, Mattock Lane, Ealing, Londen, W5, di t/m vr en zo 13-17u, za 11-17u, 30 aug 14u is er een speciale expositietour met de fotograaf, www.ealing.gov.uk/pmgalleryandhouse, 004420 8567 1227

Londen

Te noorden van Venetië ligt Murano, een door bruggen verbonden verzameling eilandjes, sinds de 13de eeuw beroemd om het glaswerk. Het ambachtelijke werk inspireerde Zwitserse kunstenares Schönbächler zo dat ze naar Venetië verhuisde en een studio begon op Murano. Ze beschildert de glasplaten met olie en inkt, zowel ondoorzichtig als doorschijnend. Ze gebruikt tegenstellingen tussen kunst, architectuur en ambacht en hoopt de bezoekers aan te zetten tot reflectie op het drukke leven.

T/m 13 sept, The Silent Art of Secrecy, Riflemaker, 79 Beak Street, Regent Street, Londen W1, 004420 7439 0000 & www.riflemaker.org

En verder in Londen

T/m 26 okt, Hadrian: Empire and Conflict, over het leven, de liefde en de erfenissen van Hadrianus, een van de meest mysterieuze Romeinse keizers. British Museum, Great Russell Street, WC1, dag 10-17u30, 004420 7323 8000 & www.britishmuseum.org