Film van de dag

Keeping the Faith. In het regiedebuut van acteur Edward Norton speelt hij zelf de rol van de katholieke priester Brian Finn, die net als zijn vriend Jake (Ben Stiller) in zijn jeugd bevriend was met Anna Reilly (Jenna Elfman). Jake is rabbijn geworden en wil samen met Brian een geloofscentrum opzetten, inclusief karaokeapparaat. Zodra Anna terugkeert in hun leven, liggen romantische complicaties op de loer. „Chemistry’s a funny thing”, mijmert Jake nadat hij Anna weer heeft ontmoet. Maar Jake mag van zijn kerkgemeenschap alleen met Joodse vrouwen uitgaan en Brian leeft in celibaat, ondanks zijn moderne opvattingen over het beleven van religie. Nortons charmante, romantische komedie is tevens een ode aan (relatief onbekende locaties in) New York. Aardig detail: de belettering van de credits is in het New Yorker font gedaan. (Edward Norton, 2000, VS), België 1, 20.40-22.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg