Disney-personeel voert actie

Disney-personeel voert actie ANAHEIM, 15 AUG. Demonstranten verkleed als Tinker Bell en Minnie Mouse zijn gearresteerd tijdens een demonstratie tegen de behandeling van horecapersoneel door amusementsconcern Disney. Aan de demonstratie, bij Disneyland in Anaheim in de Amerikaanse staat Californië, deden honderden koks, dienstmeisjes en afwassers van drie hotels bij het pretpark mee. Volgens de bonden wil Disney in een nieuwe cao de arbeidsvoorwaarden fors verslechteren en wordt een zorgverzekering voor het personeel de facto onbetaalbaar. Foto AP Protesters dressed as Tinker Bell and Minnie Mouse wait to be taken away after being arrested by police officers during a demonstration against Disney's treatment of hotel workers outside of Disney Land in Anaheim, Calif., on Thursday, Aug. 14, 2008. (AP Photo/Carlos Delgado) Associated Press