Charmante bubblegumpop

CD POP Black Kids: Partie Traumatic
CD POP Black Kids: Partie Traumatic

cd pop

Black Kids:Partie Traumatic

Niet iedereen die met Bernard Butler samenwerkt klinkt als Dusty Springfield of een andere jaren diva uit de jaren zestig. Neem de Black Kids uit Jacksonville, Florida. Zij lieten hun debuut-cd produceren door Butler, maar anders dan zijn Britse protegé Duffy spelen de vijf mannen en vrouwen van Black Kids bubblegumpop met jaren-tachtig-smaak: snedige popsongs opgesierd met simpele synthesizerriedels en vloeiend drumwerk.

De stem van zanger Reggie Youngblood, die uiterlijk het midden houdt tussen een man en een vrouw, laveert tussen die van coole crooner en hitsige tiener. Liedjes als Listen To Your Body Tonight en Love Me Already wemelen van de overspelige liefdes, trio’s en gemankeerde minnaars. Youngblood en zijn nogal dunnetjes klinkende zus Ali klinken charmant en soms onbeholpen.

Zondag speelt Black Kids op Lowlands, om 19.20 in de Charlie-tent.
    • Hester Carvalho