Bondscoach neemt Mark van Bommel mee naar Moskou

ZEIST, 15 aug. Mark van Bommel is terug bij het Nederlands elftal. De nieuwe bondscoach Bert van Marwijk heeft de aanvoerder van Bayern München opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke interland van komende woensdag in Moskou tegen Rusland. De 31-jarige Van Bommel, een schhonzoon van de bondscoach, speelde zijn laatste en veertigste interland op het WK van 2006 in Duitsland. Portugal belemmerde het Nederlands elftal toen de toegang tot de kwartfinale (1-0). Van Bommel bedankte na het toernooi voor het Nederlands elftal. Hij wilde niet meer onder de toenmalige bondscoach Marco van Basten uitkomen. Van Marwijk neemt Clarence Seedorf niet mee naar Rusland. Hij geeft voorlopig de voorkeur aan creatieve spelers als Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay, Arjen Robben en Robin van Persie. Wesley Sneijder en Wilfred Bouma ontbreken in Moskou wegens blessures.