‘Batman’ Christian Bale niet vervolgd

Acteur Christian Bale zal niet worden vervolgd wegens mishandeling. Eind juli werd 34-jarige Britse acteur, hoofdrolspeler in de Batmanfilm The Dark Knight, na de première van die film in Londen gearresteerd. Hij zou, een dag voor de feestelijke vertoning, zijn moeder en zuster hebben mishandeld in het hotel waar zij gedrieën verbleven. De Londense politie heeft twee dagen gewacht met de arrestatie zodat Bale de première nog kon bijwonen. Na ondervraging werd de acteur op borgtocht vrijgelaten. Nu heeft het Britse openbaar ministerie een verklaring doen uitgaan, waarin staat dat er „onvoldoende bewijs is voor een realistische kans op een veroordeling”. De politie zal op advies van het OM verder geen onderzoek verrichten. Verder commentaar op de zaak werd niet gegeven. Bale, die steeds heeft ontkend dat hij zich aan mishandeling heeft schuldig gemaakt, heeft via een woordvoerder laten weten opgelucht te zijn dat de affaire achter de rug is.