Baden na strijd

Baden na strijd Tschinvali. Een moment van rust voor Russische soldaten in Georgië. De bemanning van een pantservoertuig baadt in een rivier bij Tschinvali in de opstandige regio Zuid-Ossetië na dagenlang strijd voeren. Ondanks de oproep van de internationale gemeenschap om Georgië zo snel mogelijk te vertrekken, zijn ruim een week na de uitbraak van het conflict nog steeds Russische troepen in delen van het land, waaronder in de eveneens opstandige westelijke regio Abchazië. Russische troepen inspecteerden gisteren uitgeselecteerde steden, bossen en velden, op zoek naar wapentuig dat door Georgische militairen is achtergelaten. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei gisteren dat de wereld „kan vergeten” dat Georgië de twee separatistische regio’s terugkrijgt. Foto Dmitry Kostyukov/ AFP Russian soldiers wash their clothes and armoured troop-carrier in the river on August 14, 2008 in Tskhinvali. The United States ramped up the pressure today on Russia to pull out of its conflict with Georgia, amid charges that Russian forces were sabotaging military targets prior to an agreed withdrawal. AFP PHOTO / DMITRY KOSTYUKOV AFP

Een moment van rust voor Russische soldaten in Georgië. De bemanning van een pantservoertuig baadt in een rivier bij Tschinvali in de opstandige regio Zuid-Ossetië na dagenlang strijd voeren.

Ondanks de oproep van de internationale gemeenschap om Georgië zo snel mogelijk te vertrekken, zijn ruim een week na de uitbraak van het conflict nog steeds Russische troepen in delen van het land, waaronder in de eveneens opstandige westelijke regio Abchazië. Russische troepen inspecteerden gisteren uitgeselecteerde steden, bossen en velden, op zoek naar wapentuig dat door Georgische militairen is achtergelaten.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei gisteren dat de wereld „kan vergeten” dat Georgië de twee separatistische regio’s terugkrijgt.