...alles wat in de kluis past

Naam: Annerieke Heuvelink (27)Woonplaats: UtrechtIs: Promovendus, in de Kunstmatige IntelligentieAantal keer Lowlands: zes of zeven

Hoe heb je je voorbereid op Lowlands?

„Ik heb nagedacht over de beste campingplek. Cruciaal daarbij is het kluisje.”

Wat is er bijzonder aan het kluisje?

„Op het Lowlandsterrein zelf heb je vier campings. Die zijn altijd als eerste vol, meestal op donderdagavond al. Ze liggen strategisch, maar ze zijn ook heel erg lawaaierig. Ik ben achter in de twintig, dus ik wil natuurlijk wel een beetje goed slapen. Een stuk verderop heb je camping 5. Daar zijn ook warme douches en een campingwinkel, alleen moet je twintig minuten lopen naar het festivalterrein. Je wilt niet de hele dag met al je spullen sjouwen, maar ook niet bij iedere regenbui terug naar de tent. Nu is er sinds vorig jaar een hele grote container met kluisjes, die je voor het hele weekeinde kunt huren. Daarin schuilt mijn tactiek. ’s Morgens neem je alles mee wat je eventueel nodig zou kunnen hebben: regenpak, laarzen, slippers, warme trui. Die stop je allemaal in een kluisje. Dan hoef je dus niet voor ieder wissewasje dat hele stuk te lopen, je zit niet in de herrie, je hebt een mooie camping en je slaapt lekker!” (EF)