3.238.000 Nederlanders

Serie De Nederlanders / Zenderen Fotograaf Ad Nuis Nuis, Ad

Jan (59) wordt digitaal vereeuwigd door zijn vriend Hennie (56) in een wachthuisje van het Vestigingsmuseum in Naarden. Jan heeft zelf net een foto van Hennie gemaakt in hetzelfde huisje. Ze komen uit Zenderen, bij Almelo, en zijn op vaarvakantie over de randmeren. Die liggen tussen Flevoland en Gelderland en voor een deel ook tussen Flevoland en Overijssel. Overal waar ze aanmeren, bezoeken ze iets bezienswaardigs. Gisteren waren ze in Zeewolde. Daar was niet veel interessants te zien, vonden Jan en Hennie. Vakanties in eigen land zijn geliefd in Nederland. Vorig jaar gingen 3.238.000 Nederlanders alleen op vakantie in het binnenland, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Naar het buitenland gingen ruim een miljoen Nederlanders meer, 4.393.000. Nog weer een half miljoen meer gingen in 2007 in binnen- én buitenland op reis. Logeren bij familie of vrienden in Nederland ziet het CBS trouwens niet als een vakantie. Of de bewoners moeten het grootste deel van de tijd weg zijn.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een cijfer over ‘de Nederlander’ te belichten.