Thailand werkt aan uitlevering Thaksin

BANGKOK. De Thaise regering is gisteren begonnen aan de voorbereiding van een uitleveringsverzoek voor oud-premier Thaksin Shinawatra. Hij en zijn vrouw verblijven in Groot-Brittannië. Het echtpaar wordt verdacht van grootschalige corruptie gedurende het bewind van Thaksin. Het Thaise Hooggerechtshof vaardige begin deze week een arrestatiebevel uit tegen Thaksin en zijn vrouw Pojaman. De rechter had het echtpaar toestemming gegeven de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking bij te wonen, als zij weer in de rechtbank in Bangkok zouden verschijnen. Het echtpaar vloog echter naar Groot-Brittannië, waar Thaksin onroerend goed en een meerderheidsaandeel in voetbalclub Manchester City bezit. Thaksin zei dat hij is gevlucht, omdat hij geen eerlijk proces verwacht.