Tent jazzfestival scheurt door rukwinden

Tent jazzfestival scheurt door rukwinden Haarlem, 14 aug. De festivaltent van festival Haarlem Jazzstad op de Grote Markt is gisteren onherstelbaar beschadigd door rukwinden tijdens de storm. Een groot deel van de optredens kon daardoor niet doorgaan.De optredens werden geschrapt van het programma of verplaatst naar het nabijgelegen concertgebouw Philharmonie. Ook vanavond zijn de optredens in Philharmonie. Naar verwachting staat er morgenavond een nieuwe tent op de Grote Markt. Hoe groot de schade is, kon een woordvoerder vanochtend nog niet zeggen. De storm van gisteren zorgde voor meer problemen. In Bakkum (Noord-Holland) werd gisteravond een gezin getroffen door een omvallende boom. De moeder en een van de kinderen raakten gewond. Foto WFA WFA48T:HAARLEM JAZZ WAAIT WEG:HAARLEM;13AUG2008- Rond 18.00 uur gooide de harde wind roet in het eten voor Haarlem Jazz en werd de tent waar het grootste gratis jazz-festival van Nederland moest plaats vinden aan stukken gescheurd.Er vielen gelukkig geen gewonden want alleen personeel was nog in de tent aan het werk.WFA/rth/str.Rogier ten Hacken WFA WFA