Rust

Na een aantal dagen met veel wind en lokaal stevige regen en onweersbuien is de atmosfeer vandaag weer tot rust gekomen. Tot en met het weekeinde blijft het rustig en op de meeste plaatsen droog. Met flink wat zon wordt het ook weer een paar graden warmer. De komende nachten worden wel weer wat frisser. Het is wat langer donker en onder een heldere hemel koelt het met weinig wind af tot onder de 10 graden. Er kunnen vannacht plaatselijk ook enkele mistbanken ontstaan, die morgenochtend snel weer oplossen. De zon gaat morgen rond zes uur op en in de loop van de ochtend ontstaan ook stapelwolken. Op een enkele bui na blijft het morgen droog. De naar noordwest draaiende wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden. Morgenavond klaart het flink op en volgt opnieuw een heldere en frisse nacht. Het weekeinde ziet er ook helemaal niet slecht uit. Er is op beide dagen ruimte voor de zon en het blijft vrijwel overal droog. De wind stelt nog steeds weinig voor waardoor het al gauw aangenaam warm wordt. Zaterdag maxima van 20 graden op de Wadden tot plaatselijk 23 in het zuiden; zondag komt daar nog een graadje bij. Begin volgende week keert de wisselvalligheid terug. Maandag trekt de zuidwestenwind al aan. De dag begint op veel plaatsen nog droog en het wordt nog best warm, maar in de loop van de dag volgen buien waar we de rest van volgende week last van houden.