Radio Voorkeur

Kunststof. Petra Possel praat met literatuurwetenschapper Frans Willem Korsten. Hij schreef een kritisch boekje over het literatuuronderwijs op de vmbo’s in Rotterdam en leverde dat persoonlijk op de scholen af. Radio 1, 19.04-20.00u.

Zomeravondconcert. Live vanuit het Luzern Festival 2008 door violist Thomas Zehetmair en het Mahler Kamerorkest o.l.v. Heinz Holliger. Muziek van Stravinski, Bartok, Zimmerman en Ravel. Daarna Sefardische romances uit de 17de en 18de eeuw door het Ensemble Accentus o.l.v. Thomas Wimmer. Opname van 5 juli j.l. tijdens het Musica Sacra Festival Fribourg. Radio 4, 19.30-23.00u.

Theater van het sentiment. Live vanaf het Anton Pieckplein in de Efteling. Op 14 augustus 1980 was het eerste Fiesta Tropicana in de Efteling. Gasten in het programma: Herman ten Bruggencate, in 1980 directeur van de Efteling, en Lex Lemmens, de man van de technische realisatie van de attracties. Radio 2, 20.05-23.05u.

De wissel. Programma over ‘zijpaden, kruisingen en sporen in de muziekgeschiedenis’. Vandaag over schrijver/componist Federico Garcia Lorca. Radio 6, 0.02-1.00u.