Koers CSM valt door lage dollarkoers en te dure reorganisatie

Rotterdam. Producent van bakkerijproducten CSM heeft last van de lage dollarkoers en tegenvallende kosten van een interne herstructurering. Dat blijkt uit gisteren bekendgemaakte halfjaarcijfers van het concern uit Diemen. De nettowinst in de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op 65,2 miljoen euro. Dat is veel minder dan de 174,9 miljoen euro in de eerste helft van 2007, maar daarin zaten ook de eenmalige baten van de verkoop van de suikerdivisie van CSM. Het aandeel CMS kelderde gistermorgen met 19 procent, de grootste koersval sinds 1989. Later herstelde de koers weer iets; de koers sloot op 19,9 euro, een verlies van 17,45 procent. CSM haalt bijna de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten, waardoor een zwakke dollar grote invloed heeft op de cijfers. Ook reorganisaties van de bakkerijdivisies in Duitsland en de Verenigde Staten vielen duurder uit dan verwacht.