Gevoelens

Gevoelens Paulien Oltheten kijkt Mensen tonen niet wat zij denken. Soms lijkt het zelfs of zij een dubbelrol spelen – ook in beeld. Dat soort dingen wil Paulien Oltheten (25) weten als ze mensen en objecten op straat ziet. Wat Paulien Oltheten maakt, gaat over de mensen die zij ziet: hoe ze staan, hangen, wankelen, leunen, steunen, duwen en trekken in de wereld om hen heen. Haar vragen neigen naar het gebied van de sociologie en de antropologie. Maar het eerste uitgangspunt bij het maken van een foto of film is fysiek. Deze zomer opent Paulien Oltheten haar schetsboek en beschrijft ze haar beeldassociaties. Paulien Olthete Zinpagina zomer 2008 nummer 06
Gevoelens Paulien Oltheten kijkt Mensen tonen niet wat zij denken. Soms lijkt het zelfs of zij een dubbelrol spelen – ook in beeld. Dat soort dingen wil Paulien Oltheten (25) weten als ze mensen en objecten op straat ziet. Wat Paulien Oltheten maakt, gaat over de mensen die zij ziet: hoe ze staan, hangen, wankelen, leunen, steunen, duwen en trekken in de wereld om hen heen. Haar vragen neigen naar het gebied van de sociologie en de antropologie. Maar het eerste uitgangspunt bij het maken van een foto of film is fysiek. Deze zomer opent Paulien Oltheten haar schetsboek en beschrijft ze haar beeldassociaties. Paulien Olthete Zinpagina zomer 2008 nummer 06 Oltheten, Paulien