Duizenden bij stoet dichter Darwish

Duizenden bij stoet dichter Darwish Ramallah, 14 aug. Duizenden Palestijnen volgen in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever de begrafenisstoet van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish. Darwish, die zaterdag op 67-jarige leeftijd overleed tijdens een hartoperatie, gaf in zijn poëzie stem gaf aan de Palestijnse onafhankelijkheidsdroom. President Mahmoud Abbas kondigde daarop een driedaagse nationale rouwperiode af. Darwish werd gisteren in zijn woonplaats Ramallah begraven. Hij kreeg een staatsbegrafenis – de eerste sinds Yasser Arafat. In zijn toespraak eerder prees Abbas de dichter als een „pionier, leider en leraar.” Darwish werd begraven naast het Cultuurpaleis van Ramallah, waar hij zijn poëzie regelmatig voor uitpuilende zalen voordroeg. Het gebouw is omgedoopt tot Darwish Cultural Palace. Foto AP Thousands of Palestinians gather around the convoy carrying the coffin of Palestinian poet Mahmoud Darwish, who gave a voice to the Palestinians' longing for independence, during his funeral procession in the West Bank city of Ramallah, Wednesday, Aug. 13, 2008. Darwish, 67, died Saturday following heart surgery in a Houston hospital. Palestinian President Mahmoud Abbas declared a mourning period of three days, and flags were lowered to half-staff at government offices in the West Bank. (AP Photo/Muhammed Muheisen) Associated Press