375 Nederlanders

Foto Ad Nuis Serie De Nederlanders/ Callandsoog Fotograaf Ad Nuis
Foto Ad Nuis Serie De Nederlanders/ Callandsoog Fotograaf Ad Nuis Nuis, Ad

Jeroen van der Goot en zijn vrouw Lena zijn een dagje naar het strand geweest, samen met hun kinderen Joeri en Dennis. Eigenlijk zijn ze geen Nederlanders, maar toch ook weer wel. Het T-shirt van hun jongste zoon verraadt het land waar zijn vader vandaan komt: Zwitserland. De vader van Jeroen van der Goot is in 1962 in Zürich voor Swiss Air gaan werken. Jeroen groeide op in Zwitserland. Sinds acht jaar is hij terug in Nederland. In 2007 zijn 375 Nederlanders vanuit Zwitserland geremigreerd. In totaal kwamen er dat jaar 900 migranten vanuit Zwitserland naar Nederland. Lena komt uit Oekraïne, waar in 2007 23 Nederlanders vandaan remigreerden. 86 Oekraïners verhuisden vanuit Nederland weer terug naar naar hun geboorteland. Het totale aantal Oekraïense immigranten was dat jaar 412. Na een aantal jaren in de Amsterdamse Pijp wonen Jeroen en Lena sinds de geboorte van de kinderen in Opperdoes. Jeroen heeft nog steeds de Zwitserse nationaliteit.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een cijfer over ‘de Nederlander’ te belichten.