3 Hergebruiken

Junkmail? Prima compost tinyurl.com

Tweede leven voor junkmail

tinyurl.com/6algxh

Haal die nee-nee-sticker maar van de brievenbus. Veel leuker dan reclamefolders buiten de deur houden, is ze verzamelen en hergebruiken. Maak er bijvoorbeeld luxaflex van: blogger Matthew Rasmussen legt in 37 stappen uit hoe dat moet. Op bovenstaande website staan nog negen andere tips om junkmail een tweede leven te geven: als schilderij, sculptuur of gevlochten stoel. Niet al te glossy materiaal kan de plantenliefhebber ook composteren. Iets ingewikkelder is zelf folders recyclen tot beschrijfbaar papier. Het procedé: fijnmalen, een heleboel water en voor een kleurtje wat verf toevoegen, blenden, laten drogen op een hor en platmaken met een strijkijzer. Tot slot een kwaadaardige tip: plak de gratis antwoordenvelop die sommige bedrijven meesturen op een doos met een baksteen (of een vieze onderbroek) erin. (TV)