Touwtrekken om Friesland Vlees

Wordt slachterij Friesland Vlees nu verkocht of niet? Directeur-eigenaar Aaldert Wildeboer beweert van wel. Bestuurder Dick Heinen van FNV Bondgenoten zegt dat gewerkt wordt aan een doorstart. Een grote partij uit de vleessector zou interesse hebben. Eind volgende week moet duidelijk zijn of de doorstart doorgaat.

Wildeboer kan zijn bedrijf niet verkopen, stelt Heinen, omdat er beslag op ligt. „Er is niemand buiten hem om die kan bevestigen dat hij het aan een projectontwikkelaar heeft verkocht.”

Het getouwtrek om de slachterij is begonnen. In april vonden er aan de poort van Friesland Vlees extra controles plaats nadat minister Verburg (Landbouw) aanwijzingen had dat er wrakke koeien werden geslacht. De aanvoer van slachtvee stagneerde daarop.

Wildeboer wil geen naam noemen van de nieuwe eigenaar. „Die eist geheimhouding.” Wel zegt hij dat er nooit meer vee geslacht zal worden op het terrein. „De bulldozer gaat erover.” Wildeboer zegt dat er een sociaal plan ligt voor de 48 werknemers. Zijn kleinere slachterij in Hoogeveen wil hij nu uitbreiden.