Orbitsound T3, een draagbaar audio-aura

T3_on_black_background_with_shadow.jpgHet is een wonderlijke uitvinding, deze draagbare luidspreker van Orbitsound. Je hangt het ding om je nek en sluit er een mp3-speler op aan. Vervolgens projecteert de Orbitsound T3 een geluidsbeeld  rond het hoofd van de drager, als een persoonlijk audio-aura in stereo (‘Airsound‘). Het geluid klinkt zelfs beter dan een hoofdtelefoon, volgens het persbericht, „want een headset biedt niets anders dan twee gescheiden mono-signalen die in je oren geramd worden.”  Hmm.
Voor de laagweergave geeft de Orbitsound T3 trillingen  door aan je de borstkast, die dus als baskast wordt gebruikt. Bodysound, zo heet de techniek, werkt ook als je een hoofdtelefoon op de Orbitsound T3 aansluit.

Je kunt de speaker (149 dollar) ook op een plat oppervlak gebruiken, zoals een tafel. De T3 weegt 115 gram en zou op één batterijlading 10 uur meegaan. Een reviewexemplaar is aangevraagd, want dit smeekt natuurlijk om een praktijktest.

Meer specificaties:

  • 102 x 60 x 20mm (22mm at maximum)
  • 115g
  • lithium rechargeable battery, up to 10 hours playing time
  • Full Stereo
  • Works with laptops and MP3/4 players
  • airSOUND® stereo
UPDATE:
t3_orbitsound.JPGUit de test blijkt dat de Orbitsound T3 inderdaad een aardig stereoplaatje projecteert. Wat tegenvalt is de hoeveelheid trillingen die door het kastje worden doorgegeven. Van een goede laagweergave is dus geen sprake, zelfs al druk je de speaker tegen de borst.
Erg comfortabel is het ook niet, want er hangt nogal wat om je nek (zie foto) als je op deze manier van muziek wilt genieten.

    • Marc Hijink