Onbestendig

Het einde van het onbestendige weer is nog lang niet in zicht. Lagedrukgebieden hebben het noordwesten van Europa zeker tot volgende week in de greep en dat betekent regelmatig regen.

Vanavond blijft het flink waaien, vannacht neemt de wind in het binnenland iets af. De buien trekken zich langzaam terug naar de noordelijke provincies, in andere gebieden klaart het behoorlijk op. Het koelt af naar waarden tussen 12 en 16 graden.

Een lagedrukgebied op de Noordzee verplaatst zich morgen naar Noorwegen, maar de bijbehorende buienstoring blijft boven het noorden van Nederland hangen. Hierdoor vallen daar nog enkele buien. Verder schijnt de zon geregeld en wordt het 18 graden in het Waddengebied tot 21 in Limburg. De zuidwestenwind is minder stevig dan vandaag, maar langs de kust eerst nog wel krachtig, kracht 6.

Vrijdag is er een afwisseling van zonnige perioden en enkele buien. Er waait dan een hooguit matige noordwestelijke wind en de middagtemperaturen schommelen opnieuw rond 20 graden.

Zaterdag zorgt een uitloper van een hogedrukgebied voor rustig en droog weer. Verder is er aardig wat zon te verwachten en wordt het 21 graden. Zondag passeert dan de volgende oceaanstoring met een aantal buien. Ook volgende week is er geen droge dag te verwachten. Daarbij stijgt de temperatuur steeds naar waarden tussen 18 en 22 graden.