Nummers die als een bij in je hoofd blijven zoemen

cd pop Simian Mobile Disco. Sample and Hold ***--

cd pop

Simian Mobile Disco. Sample and Hold

Simian Mobile Disco ontstond twee jaar geleden uit de overblijfselen van de zweverige gitaarband Simian. Simian Mobile Disco zijn James Ford en James Shaw, en deze twee Britten hebben bij een flink aantal recente producties een vinger in de pap: van de geweldige meezinger We are your friends die ze maakten met Justice, tot de productie van de cd van The Klaxons, die van de Arctic Monkeys, en James Fords aandeel als drummer in The Last Shadow Puppets. Voor nieuwe eigen muziek hebben ze niet veel tijd over. Daarom wordt nu de cd Attack Sustain Decay Release (2007) in geremixte versie in zijn geheel opnieuw uitgebracht.

De remixen werden gemaakt door bevriende dj’s als Joakim, Shit Disco en Cosmo Vitelli. Liedjes als Hustler en It’s The Beat (gezongen door Nina van The Go!Team) hebben nu een dubbele lengte en dat is geen straf want dit soort monotone maar prikkelende nummers kunnen niet lang genoeg duren. Dat is de kracht van Simian Mobile Disco: een simpele frase of ritmische vondst wordt zo tactisch geplaatst dat hij als een bij in je hoofd blijft zoemen.

Hester Carvalho

Simian Mobile Disco treedt op tijdens Lowlands: zondag, 20.15 uur in de Bravo-tent

    • Hester Carvalho