Minister scherpt beleid voor agressieve honden aan

Rotterdam. Alle honden, zowel groot als klein, die zich ”ongewenst agressief” gedragen in openbare ruimten, kunnen vanaf volgend jaar in beslag worden genomen. Dat heeft minister Gerda Verburg (Landbouw, CDA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Verburg komt met de nieuwe regeling, nadat recent het verbod op pitbulls en pitbull-achtige honden werd opgeheven. De nieuwe maatregel zegt dat niet het uiterlijk, maar het gedrag van een hond bepalend moet zijn voor de beslissing om het dier af te maken. Het eerdere plan van de minister om alleen honden met een schofthoogte van minstens 35 centimeter aan te pakken, is daarmee van de baan. Volgens Verburg is het vaststellen van een schofthoogte arbitrair en niet wetenschappelijk onderbouwd.