Mediaspeler met extra’s

Creative Zen X-Fi

‘Voor Zen is beheersing, wijsheid en een goed gevoel voor humor nodig’, leert Wikipedia. Maar voor de nieuwe Creative Zen X-Fi , binnenkort in de winkel, is vooral 250 euro nodig. Dan heb je een muziekspeler met 32 GB flashgeheugen en een draadloze verbinding om bestanden te streamen en te downloaden in het thuisnetwerk. Zelfs chatten via je muziekspeler is mogelijk – mocht je dat willen.

De Zen X-fi heeft behalve een 2,5 inch videoscherm ook een voicerecorder, FM-radio en een ingebouwde luidspreker. Die extra’s maken deze mediaspeler tot een serieus alternatief voor de alomtegenwoordige iPod. Volgens Creative zou het apparaat veel beter klinken omdat er een algoritme wordt gebruikt om aftandse mp3-tjes beter te laten klinken. Gelieve zulke claims met een korreltje zout te nemen. Het is wijzer om zelf betere mp3’tjes te produceren.

Marc Hijink

Meer specificaties van de Zen Xfi op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink