Kabak mücver

Vandaag het recept voor de courgettepannekoekjes waar ik maandag over schreef. Kabak mücver heten ze in het Turks, en ze smaken heerlijk als borrelhap bij een glas koele witte wijn.

Borrelhap voor 4-6 personen:

2-3 courgettes (ongeveer 600 g)

1 bosje lente-ui

een half bosje verse munt

een half bosje verse dille

1 onbespoten citroen

50 g bloem

3 eieren

olijfolie

200 g Turkse (süzme) yoghurt

Rasp de courgettes op een grove rasp. Maak de lente-ui schoon en snijd in ringetjes. Pluk de blaadjes van de munt en dille en hak de kruiden fijn. Boen de citroen grondig schoon. Rasp er op een fijne rasp de dunne gele schil af. Meng in een kom de courgette met de lente-ui, de helft van de kruiden, de citroenschil, de bloem en zout en versgemalen peper. Breek er de eieren boven en meng alles tot een beslag. Verhit een scheut olijfolie in een koekepan en schep er drie tot vijf porties van het beslag in, elk ter grootte van een pingpongbal. Druk ze enigszins plat en bak de pannekoekjes in een paar minuten aan beide kanten bruin. Meng de rest van de kruiden door de yoghurt en maak op smaak met zout. Serveer de mücver met de kruidenyoghurt.

Kijk op nrc.tv voor Janneke’s nieuwste recept

    • Janneke Vreugdenhil