Internet Weblog van de dag

Is Barack Obama te lief? Democratic presidential candidate Sen. Barack Obama, D-Ill., speaks to the media about the conflict between Georgia and Russia in the driveway of the home he is staying Kailua, Hawaii, Monday, Aug. 11, 2008. Sen. Obama is in Hawaii for a vacation. (AP Photo/Alex Brandon)
Is Barack Obama te lief? Democratic presidential candidate Sen. Barack Obama, D-Ill., speaks to the media about the conflict between Georgia and Russia in the driveway of the home he is staying Kailua, Hawaii, Monday, Aug. 11, 2008. Sen. Obama is in Hawaii for a vacation. (AP Photo/Alex Brandon) Associated Press

McCain doet wat Hillary niet aandurfde. Tom-Jan Meeus volgt vanuit de VS de ‘race van 2008’:

„Negatieve advertenties werken. Er mag veel kritiek zijn geweest op het spotje waarin McCain Obama op één lijn stelde met Paris Hilton, het was een effectieve aanval, aldus oud-Clinton-adviseur Mark Penn: „The Paris Hilton ad also bore a Republican political trademark – attacking a candidate’s strengths rather than the candidate’s weaknesses. The spot attempted to portray Obama’s leadership for change as something fluffy and useless.”

In het stuk zegt Penn ook dat Obama McCain na de Paris Hilton-advertentie meteen met gelijke munt terug had moeten betalen. Obama is te lief, vindt Penn. Dat vond Obama zelf kennelijk ook. Gisteren gebeurde het alsnog – ruim te laat, uiteraard.

Overigens wordt dezelfde Mark Penn deze week afgedroogd in een grondig stuk in The Atlantic, waarin Hillary’s mislukte campagne aan de hand van interne e-mails wordt gereconstrueerd. Grote lijn: binnenskamers was Hillary allerminst ready to lead. Verder veel prikkelende details. Zoals het voorstel van Penn om Obama aan te vallen op het feit dat hij niet Amerikaans genoeg zou zijn. Een idee dat Hillary overigens verwierp. Het neemt niet weg dat McCain nu veel van Penns ideeën in de praktijk brengt.”

Links naar spotjes en meer artikelen op nrc.nl/race08