Helden

Helden Utrecht. Om het bekende beeld van hordes aankomende studenten te vermijden, besloot fotografe Evelyne Jacq gisteren wat later naar de introductiedagen op de Uithof in Utrecht te gaan. Het was al rustig en tussen de half afgebroken kraampjes stuitte Jacq op deze twee helden: de olympische roeiers Sjoerd Hamburger (links) en Geert Cirkel – klaar om met iedereen die maar wilde op de foto te gaan. Het ging om een wervingsactie van de Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging Orca. Volgens de ‘promowebsite’ is Orca (naast ‘harder, better, faster, stronger’) een vereniging met zeshonderd leden en 36 commissies om je organisatietalent te ontwikkelen. Zowel Hamburger als Cirkel roeiden bij deze vereniging. De Holland Vier met onder meer Geert Cirkel aan boord hing afgelopen zaterdag eerst ‘in de ballen’ (die tussen de banen liggen), maar won toch en wist zich te plaatsen voor de halve finales van vandaag. Skiffeur Sjoerd Hamburger is maandag uitgeschakeld in de kwartfinales. Hij werd vierde, terwijl alleen de beste drie naar de finale van zondag doorgaan. Tijdens de UIT-dagen t/m 14 augustus zijn de olympische roeiwedstrijden live te volgen op het Lepelenburg in het 'Orca Holland House'. Lees meer op orcaroeien.nl Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Utrecht, 12-08-2008 Universiteit Utrecht, Hoge school Utrecht. De Introductiedagen voor hogeschoolstudenten en Universitaire studenten zijn begonnen. Op de Uithofdag , Informatiemarkt en sportmarkt. Alle instellingen en sutdentverenigingen staan vertegenwoordigd. Roeivereniging ORCA heeft een foto van haar twee Olympische deelnemers Geert Cirkel en Sjoerd Hamburger uitvergroot. Eeerstjaarsstudenten konden gefotografeerd worden naast deze roeihelden, Sjoerd Hamburger is overigens uitgeschakeld, Geert Cirkel is naar de volgende ronde. Aan het einde van de dag . foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Om het bekende beeld van hordes aankomende studenten te vermijden, besloot fotografe Evelyne Jacq gisteren wat later naar de introductiedagen op de Uithof in Utrecht te gaan. Het was al rustig en tussen de half afgebroken kraampjes stuitte Jacq op deze twee helden: de olympische roeiers Sjoerd Hamburger (links) en Geert Cirkel – klaar om met iedereen die maar wilde op de foto te gaan.

Het ging om een wervingsactie van de Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging Orca. Volgens de ‘promowebsite’ is Orca (naast ‘harder, better, faster, stronger’) een vereniging met zeshonderd leden en 36 commissies om je organisatietalent te ontwikkelen. Zowel Hamburger als Cirkel roeiden bij deze vereniging.

De Holland Vier met onder meer Geert Cirkel aan boord hing afgelopen zaterdag eerst ‘in de ballen’ (die tussen de banen liggen), maar won toch en wist zich te plaatsen voor de halve finales van vandaag.

Skiffeur Sjoerd Hamburger is maandag uitgeschakeld in de kwartfinales. Hij werd vierde, terwijl alleen de beste drie naar de finale van zondag doorgaan.

Tijdens de UIT-dagen t/m 14 augustus zijn de olympische roeiwedstrijden live te volgen op het Lepelenburg in het 'Orca Holland House'. Lees meer op orcaroeien.nl