Film van de dag

Penélope Cruz en Tom Cruise in de film Vanilla Sky. VANILLA SKY Penelope Cruz, Tom Cruise Foto datering: 2001 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Vanilla Sky. Omdat er vooraf bijna niks mag worden verklapt over de driedubbele hersensalto’s in de plot van Vanilla Sky, verklappen we hier alleen dat het shot waarin Tom Cruise op een compleet leeg Times Square in New York staat, niet met de computer is gemaakt. Regisseur Crowe kreeg toestemming het drukste punt van de stad drie uur af te sluiten voor iedereen behalve zijn hoofdrolspeler.Cruise speelt een rijke erfgenaam die er een leeg leven op na houdt met een mooie metgezel (Cameron Diaz) en die desondanks in bed belandt met een heel andere mooie vrouw (Penélope Cruz).Alles wat daarna gebeurt, zet niet alleen zijn leven op z’n kop, maar ook onze eigen percepties. Waar zijn we? In welke tijd speelt zich af wat we hier zien?De film is een remake van Abre los ojos (1997). (Cameron Crowe, 2001, VS), Net 5, 20.30-23.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg