De maskers van Bob Dylan

dvd

I’m not There

Regie: Todd Haynes Prijs: 12,99

I’m not There gaat over een gemaskerd popicoon dat alleen kan overleven door zich meerdere persoonlijkheden aan te meten. Is het Batman? Bijna. Is het Bob Dylan? Precies! Zowel in I’m not There als in de nieuwe Batmanfilm The Dark Knight werd één van die persoonlijkheden gespeeld door Christian Bale. Ook Heath Ledger heeft in beide films een rol. Toeval of is er iets sinisters aan de hand?

Todd Haynes, regisseur van I’m not There, baseert al zijn films op maskers, of het nou culturele of persoonlijke maskers zijn. Maskers die meestal verstikkend werken. De persoonlijkheden van Dylan die Haynes opvoert in I’m not There, worden behalve door Bale en Ledger gespeeld door Marcus Carl Franklin, Ben Wishaw, Richard Gere en Cate Blanchett. Zien we achter een van deze maskers de echte Dylan? Dat is niet te zeggen want hij is er zelf niet bij. Of wel natuurlijk.

Ronald Rovers

    • Ronald Rovers